چه کنم که مادر پسری که خواستگارمه راضی شه به ازدواجمون؟
ناشناس ( تحصیلات : دبیرستان ، 16 ساله )
من میدونم که بابام ترک کرده ولی مامان باباش بخاطر اینکه بابام قبلا اعتیاد داشته قبول نمیکنن خودشم میگه مامانش لجبازع و حرف حرفه خودشه ولی من مطنئنمکه اگه قبول کنه باهم خوب میشیم مامانو بابام تصمیم خودشونو گرفتن یعنی میخوان طلاق بگیرن خانواده و من خیلی اصرار کردیم ک ی فرصت دیگه بدن به هم اما خیلی اینکارو کردن دیگه نمیشه کاری کرد فقط باید به فکره این باشم که چجوری مامان اونو بابای منو راضی کنیم به بابای من که هنوز نگفتیم میتریم بگم که بگه زوده و اینا پون خودشو خاهنوادش ادمایی هستن که میگن باید درس بخونی درست تموم شدو اینا بعد به فکر ازدواج باشی ولی میدونم اگه باهاش خوب حرف بزنم قبول میکنه چون اخلاقشو میدونم میشینه به حرفام گوش میده بعد نظر میده منم بابامو خیلی دوس دارم چون همیشه با من خوب بوده فقط با مامانم مشکل داشتن من فقط ی خواهشی از شما دارم میخوام بهم بگین که چطوری با بابام حرف بزنم و چیبگم تا راضی بشه ..و همینطور مادر پسره چطوری راضی بشه خواهش میکنم زود جواب بدین خیلی کارم گیره
مشاور (خانم دکتر طیبه قاسمی)
با عرض سلام و احترام خدمت شما خواهر گرامی؛
در پاسخ به مسئله شما ؛ ابتدا نکاتی را درخصوص لزوم جلب رضایت والدین برای ازدواج جلب می کنیم.از جهت تربیتی و روان شناختی کسب رضایت والدین در ازدواج ، بسیار پسندیده و خوب است چه این رضایت منتهی به دو پیامد اساسی می شود و دو نتیجه اساسی و بسیار مهم را در پی خواهد داشت :
1- جلب رضایت والدین با کسب مشورت و اخذ نظر آنها در انجام یک رخداد میسر می شود . خود می دانید که آگاهی از نظر افراد آگاه و خیرخواه و متعهد در انجام یک کار موجب می شود درصد خطا و در آن کار کاهش یابد و میزان ضرر و بروز پیامد منفی در آن کار را بسیار تقلیل یابد. حال در رخدادی مانند ازدواج که گوشه های ناپیدا و نامعلوم فراوانی دارد اگر با تحقیق و آگاهی و اخذ نظر مشورتی دیگران انجام بگیرد یقینا میزان خطا و احتمال پیامد منفی را کاهش می دهد. از والدین چه شخصی به روحیات و شخصیت فرزند خود آگاه تر است؟ چه شخصی از والدین در مورد فرزندانش خیرخواه تر و نیک اندیش تر است؟ و ... پس تأمین رضایت آنها بگونه ای موجب کاهش ضرر و احتمال خطا می شود و این حقیقتی است که کسی نمی تواند منکر آن باشد.
2- نتیجه دیگر تأمین رضایت والدین ؛ برخورداری از حمایت روحی و روانی آنها در آینده است. در جوامع اسلامی که خانواده ها کاملا به یکدیگر متصل و تعلق خاطر دارند و تا پایان عمر همدیگر را وابسته به هم می دانند و از حمایت یکدیگر برخوردارند و حتی بدون این حمایت احساس تنهایی و بریده بودن می کنند، اگر با ازدواج که آغاز تشکیل یک خانواده نوپا است که جوان از این حمایت محروم شوند خود به خود احساس شکست می کنند.افزون بر اینکه کسب رضایت والدین پیامدهای دیگری غیر از این دو مورد را دارد که به آنها تنها اشاره می کنیم: بهره مندی از تجارب والدین که زودتر از شما تشکیل خانواده داده اند. حمایت از فرزندان در حوادث و رخدادهای بحرانی ، حمایت اقتصادی و اجتماعی والدین که موجب شکل گرفتن شخصیت اجتماعی و رقم خوردن هویت اجتماعی فرزندان می شود و...هر چند قبلا تلاش کرده اید و در صدد جلب رضایت آنها بوده اید ولی باز هم با احترام کامل و تواضع و فروتنی و بیان منطقی و ذکر دلایل خود برای آنها، در جهت جلب رضایت شان تلاش کنید و خسته نشوید.
به عنوان راهکارهای عملی به نکات زیر عمل نمایید:
- در اولین گام از افراد آشنا و دارای نفوذ کلام و مورد اعتماد به عنوان واسطه کمک بگیرید تا از کانال ایشان رضایت والدینتان فراهم گردد.
- در این مدت خودتان با والدینتان با تمام ارادت قلبی به آنها احترام بگذارید و کار را به واسطه ها واگذار نمایید تا آنها به شکلی قطعی و یا مشروط رضایت آنها را بدست آورند.
- قبل از تمام این امور از وجود شرایط همسر ایده ال در انتخاب همسر مورد نظرتان اطمینان پیدا کنید برای آگاهی از شرایط همسر خوب از کتاب جوانان و انتخاب همسر کمک بگیرید. دوستی های قبلی را رها و در صدد بررسی شرایط در ایشان برایید.
- تا رضایت والدین فراهم نشده و قبل از ان از وجود شرایط در او اطمینان پیدا نکردید هیچ قول و قراری نگذاشته و به هم وعده هم ندهید و حتی ارتباط را هم قطع کنید که در فضای ارتباط عاطفی نمی توان تصمیم عاقلانه گرفت.
- اگر اختلاف شما و خانواده در مشخصات سلیقه ای بود نه اساسی سعی کنید آنها را راضی نمایید و اگر در شرایط اساسی اختلاف داشتید تابع نظر آنها باشید چرا که نمی توان ازدواج کرد و والدین را از خود راند.
به هر حال برای این کار شخصی چون عمو، دایی و یا هر کس که بزرگ فامیل است را واسطه کنید تا با والدینتان صحبت کنند و آنها را راضی کنند تا امکان ازدواج شما را فراهم نمایند. اگر هم از جهت اقتصادی شرایط امکان پذیر نیست، می توانید فعلا با مراسم ساده ای عقد ازدواج را اجرا کنید و عروسی را به سال های بعد موکول نمایید. لازم است واسطه فردی کاردان و دلسوز باشد که هم مشکل شما را خوب درک کند و هم بتواند خانواده تان را برای این کار قانع سازد.بنابراین سعى کنید با تدابیرى امر ازدواج خود را تسهیل کنید و رضایت آنها را جلب نمایید, در صورت عدم همکاری با ارائه آخرین تذکر با آنها از طریق فامیلها اقدام نمایید.
با آرزوی خوشبختی و آرامش در زندگی برای شما
بیشتر بخوانید:
خواستگاری و گزینش همسر
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}